Donald Trump l-a demis pe directorul FBI, James Comey. Democraţii cred că demiterea acestuia are legătură cu ancheta pe care FBI a început-o în legătură cu relaţia pe care Trump a avut-o în campanie cu Rusia

DISTRIBUIȚI

Preşedintele american, Donald Trump l-a demis pe directorul FBI, James Comey. Decizia i-a surprins pe democraţi, care sunt de părere că demiterea acestuia are legătură cu ancheta  pe care FBI a început-o în legătură cu relaţia pe care Trump  a avut-o în campaie cu Rusia.

Donald Trump a semnat scrisoarea de demitere a lui James Comey, în toiul nopţii. Preşedintele american a precizat în scrisoare că este de acord cu sesizarea Procurorului General care a declarat că „James Comey nu este capabil să conducă în mod eficient Biroul Federal de Investigaţii”.

Totodată, Procurorul General a mai precizat că „un angajat trebuie să respecte un nivel înalt de disciplină, integritate, precum şi statul de drept”, menţionând că este nevoie de „un nou început pentru FBI”.

Demiterea directorului agenţiei a venit la doar câteva ore după ce FBI a recunoscut că James Comey a prezentat o serie de informaţii eronate în Congres, privind e-mailurile descoperite pe dispozitivele lui Anthony Weiner, soţul vicepreşedintei de campanie a lui Hilary Clinton.

Pe de altă parte, democraţii susţin că demiterea lui Comey are legătură cu investigaţia pe care FBI a pornit-o privind  legăturile pe care Trump le-ar fi avut în campanie cu Rusia.

Reprezentanţii Casei Albe au anunţat că au început deja să caute un înlocuitor pentru Comey.

Comey a fost anunţat de demitere printr-un bilet pe care l-a primnit de la un membru al echipei lui. Iniţial, acesta a crezut că este vorba despre o farsă şi a început să râdă isteric în faţa agenţilor FBI.