Doi români au fost răniţi în urma atentatului de miercuri de la Londra. Cuplul vizita capitala Marii Britanii, când a fost secerat de maşina teroristului

DISTRIBUIȚI

Doi români au fost răniţi în urma atentatului de miercuri de la Londra. Cuplul vizita capitala Marii Britanii, când a fost secerat de maşina teroristului. Femeia a căzut în apă, în apele îngheţate ale Tamisei, a fost salvată şi se află în stare gravă la spital. Partenerul ei a scăpat doar cu răni uşoare şi a fost deja externat. Bilanţul victimelor numără patru morţi, printre care şi atacatorul, şi aproximativ 40 de răniţi. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoţional.

Cei doi români răniţi la Londra sunt Andreea, în vârstă de 29 de ani şi Andrei, de 32 de ani. Ei mergeau pe Podul Westminster care traversează Râul Tamisa, atunci când o maşină neagră a intrat pe trotuar şi a izbit în plin mulţimea de pietoni. Tânăra a fost fie proiectată în apă, fie s-a aruncat singură, ca să evite să fie spulberată de vehiculul atacatorului. Ea se află internată în stare gravă şi a fost operată joi dimineaţa pentru extirparea unui cheag de sânge de pe creier. El se află în afara oricărui pericol şi a suferit doar o fractură la picior.

Pe imagini se poate vedea cum o persoană – identificată ulterior drept românca rănită – cade de la zeci de metri, în apă.  Ea a primit primul ajutor la mal, imediat după ce a fost salvată. Cei doi turişti români de aflau la Londra pentru a sărbători ziua de naştere a lui Andrei.