Doi români au fost răniţi în urma atentatului de miercuri de la Londra. Informații exclusive de la Alexandra Sandu, din Londra

DISTRIBUIȚI

ROMÂNI RĂNIŢI ÎN ATENTATUL DE LA LONDRA

Doi români au fost răniţi în urma atentatului de miercuri de la Londra. Cuplul vizita capitala Marii Britanii, când a fost secerat de maşina teroristului. Femeia a căzut în apele îngheţate ale Tamisei, dar a fost salvată şi se află acum în stare gravă la spital. Partenerul ei a scăpat doar cu răni uşoare şi a fost deja externat. Bilanţul victimelor se ridică la patru persoane moarte, printre care şi atacatorul, şi aproximativ 40 de răniţi.

Cei doi români răniţi la Londra sunt Andreea, în vârstă de 29 de ani şi Andrei, de 32 de ani. Ei mergeau pe Podul Westminster care traversează Râul Tamisa, atunci când o maşină neagră a intrat pe trotuar şi a izbit în plin mulţimea de pietoni. Tânăra a fost fie proiectată în apă, fie s-a aruncat singură, ca să evite să fie spulberată de vehiculul atacatorului. Ea se află internată în stare gravă şi a fost operată joi dimineaţa pentru extirparea unui cheag de sânge de pe creier. El se află în afara oricărui pericol şi a suferit doar o fractură la picior.

Aacesta este momentul în care maşina izbeşte pietonii de pe pod. Pe imagini se poate vedea cum o persoană – identificată ulterior drept românca rănită – cade de la zeci de metri, în apă.  Ea a primit primul ajutor la mal, imediat după ce a fost salvată. Cei doi turişti români de aflau la Londra pentru a sărbători ziua de naştere a lui Andrei.

Premierul Sorin Grindeanu este în contact permanent cu ambasadorul României la Londra. Şi el şi-a manifestat susţinerea faţă de românii răniţi acolo.

Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziţia cetăţenilor români care au nevoie de informaţii despre cei apropiaţi sau necesită asistenţă consulară la Londra aceste numere de telefon afişate pe ecran. Vezi video atasat!