Doi muncitori au murit după ce zidul unei case la care lucrau s-a prăbuşit peste ei. Pompierii militari au avut nevoie de aproape jumătate de oră ca să recupereze trupurile celor doi de sub dărâmături

DISTRIBUIȚI

Accident grav de muncă, în această după-amiază, la Timişoara! Doi muncitori au murit iar al treilea a reuşit să scape, după ce zidul unei case la care lucrau s-a prăbuşit peste ei. Pompierii militari au avut nevoie de aproape jumătate de oră ca să recupereze trupurile celor doi de sub dărâmături. Inspectoratul teritorial de muncă şi poliţia Timiş au început o anchetă.

Cei doi muncitori, de 32 şi respectiv 49 de ani, lucrau de câteva zile la consolidarea unei case vechi, de aproape 50 de ani. La un moment dat, bucăţi din zidul din spatele clădirii au început să cadă şi în câteva secunde întregul zid şi plafonul s-au prăbuşit. Doar un bărbat, coleg  cu cei doi, a reuşit în ultimul moment să sară de pe o scară şi asta i-a salvat viata. 

La fata locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri şi SMURD. Victimele erau complet acoperite de moloz, iar pentru a ajunge la ele pompierii militari au fost nevoiţi să sape sub sute sute de cărămizi şi bucăţi de beton. 

Inspectorii de la protecţia muncii urmează acum să stabilească dacă ei au fost angajaţi cu forme legale, dar că oricum nu au respectat normele în vigoare. Nu erau echipaţi corespunzator şi nici nu consolidat zidul când au început lucrarea.