Doi câini au trecut prin chinuri inimaginabile, după ce au fost mutilați, însă, ca de obicei, făptaşii nu au fost pedepsiţi. Dacă şi tu îşi doreşti ca animalele din România să nu mai treacă prin momente cumplite, intră pe focusprimatv.ro şi semnează petiţia

DISTRIBUIȚI

Fiindcă nu au fugit de om, doi câini au trecut prin chinuri inimaginabile. Unul a fost tăiat cu sabia, iar altul cel mai probabil cu o sapă. Ca de obicei, făptaşii nu au fost pedepsiţi. Animalele au luptat pentru viaţa lor. Mai au drum lung până la vindecare, dar acum sunt în afara oricărui pericol. Şi, pe parcursul recuperării, ne-au dat o lecţie de bunătate şi blândeţe: în continuare îşi doresc să trăiască în preajma noastră. În România, în rândul animalelor, cele mai grave cazuri de abuz se petrec asupra câinilor. În special, asupra celor blânzi pentru că nu se pot apăra sub nicio formă. E timpul să respectăm orice formă de viaţă. Spune STOP Indiferenţei! Fii tu schimbarea!

Nimeni nu ar fi crezut că-şi va reveni vreodată. A fost găsit în luna noiembrie, în localitatea Budeasa, judeţul Argeş. Deşi pare greu de crezut, avea… numai jumătate de cap şi un picior frânt. La acea vreme, localinicii au povestit că cineva l-ar fi lovit cu o sapă.

A fost botezat Rocky şi a dovedit o dorinţă teribilă de a trăi, cu toate că leziunile erau deosebit de grave. Aşa că, s-au făcut eforturi considerabile.

Din fericire, creierul nu i-a fost afectat. Acum, Rocky este răsfăţat de toată lumea. Stă într-un coşuleţ, în holul de recepţie al clinicii în care a fost tratat şi îi întâmpină pe toţi cu prietenie. Nici până la ora actuală, nu se ştie din ce cauză acest câine a rămas cu jumătate de craniu. Autorităţile nu au demarat o anchetă.

Un alt caz revoltător a fost cel al lui… Miracol, o căţeluşă găsită într-o stare critică, pe o stradă din Brăila. A fost tăiată cu sabia şi abandonată.

A fost operată, fără prea multe speranţe. Medicul credea că nu va mai putea merge decât cu ajutorul unui cărucior. Dar ea i-a demonstrat că se înşeală.

Toţi angajaţii clinicii au fost şocaţi. Nu şi-au explicat cum a fost posibil din moment ce coloana ei vertebrală a fost efectiv secţionată. Din acest motiv, a fost botezat Miracol. Poliţiştii au demarat o investigaţie, dar, deşi evenimentul s-a petrecut în octombrie anul trecut, nici până acum făptaşul nu a fost identificat, potrivit unui răspuns oficial pe care l-am primit de la IPJ Brăila.

Dacă şi tu îşi doreşti ca animalele din România să nu mai treacă prin momente cumplite, intră pe focusprimatv.ro şi semnează petiţia prin care cerem pedepse mai mari pentru cei care maltratează animalele şi o poliţie a animalelor funcţională. Zeci de oameni s-au alăturat până acum campaniei noastre.