Doi adolescenţi au trecut razant pe lângă moarte, după ce s-au electrocutat în timp ce se căţărau pe un vagon, pentru a-şi face un selfie. Alături de ei se mai aflau doi tineri care, deşi în stare de şoc după incident, au găsit puterea să sune după ajutor

DISTRIBUIȚI

Incident grav într-o haltă din Craiova. Doi adolescenţi au trecut razant pe lângă moarte, după ce s-au electrocutat în timp ce se căţărau pe un vagon, pentru a-şi face un selfie. Alături de ei se mai aflau doi tineri care, deşi în stare de şoc după incident, au găsit puterea să sune după ajutor. Medicii ajunşi la faţa locului le-au acordat primul ajutor…cu întârziere însă pentru că au fost nevoiţi să aştepte ca reţeaua electrică să fie complet descărcată. Unul dintre tineri s-a ales cu arsuri profunde şi a fost internat.

Cei patru adolescenţi cu vârste cuprinde între 13 şi 14 ani au plecat seara trecută în Triajul Gării din Craiova pentru a-şi face sefile-uri pe vagoane. Nu erau la prima ispravă de acest fel. Teribilismul lor era să îi coste însă viaţa. În timp ce se urcau pe un vagon, garat sub linia de înaltă tensiune, unul dintre ei a fost electrocutat, iar amicul său i-a sărit în ajutor.

Ceilalţi doi tineri care au văzut întregul episod au găsit puterea să sune la 112 şi să ceară ajutor. Pompierii ajunşi la faţa locului au fost nevoiţi să aştepte până când reţeaua electrică a fost golită pentru a putea interveni. Cei doi copii răniţi au fost duşi la spital pentru îngrijiri medicale. Unul dintre ei are arsuri pe mai bine de jumătate din suprafaţa corpului.

Poliţiştii de la Transporturi Feroviare au deschis o anchetă penală în acest caz pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă.