Doamnele vor să fie frumoase şi cu pielea sănătoasă şi la minus 20 de grade. Schimbările bruşte de temperatură, vântul şi gerul ne afectează sănătatea

DISTRIBUIȚI

Doamnele vor să fie frumoase şi cu pielea sănătoasă ..şi la minus 20 de grade. Schimbările bruşte de temperatură, vântul şi gerul ne afectează sănătatea. Nu doar imunitatea trebuie întărită,  consumând ceaiuri, fructe şi legume bogate în vitamine. Este nevoie şi de aplicarea unor creme protectoare. Pielea noastră este, de fapt, un martor al modificărilor climatice şi trebuie îngrijită corespunzător.

Eczeme, iritaţii şi cuperoze. Acestea sunt cele mai frecvente afecţiuni pe care tenul nostru le poate dezvolta toamna şi iarna când apar oscilaţiile frecvente de temperatură şi gerul cumplit.  Specialiştii spun că cele mai sensibile în acest anotimp sunt persoanele alergice, însă cu toţii putem să avem probleme, dacă nu ne îngrijim corespunzător.  Aşa că, doamnele care ţin la sănătate, aleg saloanele de cosmetică, ca să rămână frumoase şi pe timp geros.

Principala problemă este deshidratare. Pacientul resimte pielea uscată, descuamată, sensibilă, uneori înroşită.

Aşa este! Cremele hidratează doar la nivelul primul stat de tegument. Însă în profunzime, e nevoie de  priceperea specialiştilor în cosmetică şi dermatologie.

Cu o pompită ca un mic aspirator şi cu substanţe hidratante s-au eliberat porii şi s-a curăţat faţa în profunzime. Fie că alegeţi un astfel de tratament la salon, fie că o faceţi acasă, cu infuzii, trebuie să ţineţi cont de acest prim pas: curăţarea feţei!

Iarna, tenul este cel care are cel mai mult de suferit! Pielea este agresată de vânt şi de frig, iar efectele nu sunt nici plăcute, nici estetice: tenul se usucă excesiv şi se irită.

Ori dacă nu ajungeţi la saloane de înfrumuseţare şi preferaţi să faceţi totul acasă…. găsiţi toate ingredientele de care aveţi nevoie… în cămară!

Aşadar, mierea face minuni… întinsă pe faţă! Dacă se mai aruncă un strop de ulei de masline, cateva linguriţe de lapte, sau chiar galbenuş de ou… iată masca cea mai bună pentru un ten sănătos.

Iar dacă vremea rece vă prinde în deplasare… la munte, pe pârtie… ori pur şi simplu activitatea la locul de muncă vă ocupă tot timpul şi uitaţi de creme, mască hidratantă sau salon de cosmetică, ei bine…specialiştii vă sfătuiesc să folosiţi neapărat cremele cu factor de protecţie solară. Chiar şi iarna,  razele solare îmbătrânesc tenul. Crema trebuie aplicată dimineaţa, înainte de a pleca la muncă, atât pe faţă cât şi pe gât.