Dispoziţiile cu privire la modificarea Legilor Justiţiei ar putea afecta grav lupta anticorupţie şi în general lupta cu criminalitatea. Este declaraţia făcută de procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care susţine că proiectul pune în pericol şi independenţa procurorilor şi judecătorilor

DISTRIBUIȚI

Dispoziţiile cu privire la modificarea Legilor Justiţiei ar putea afecta grav lupta anticorupţie şi în general lupta cu criminalitatea. Este declaraţia făcută de procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care susţine că proiectul pune în pericol şi independenţa procurorilor şi judecătorilor. Chiar dacă ministrul Justiţiei a propus ca Inspecţia Judiciară să fie independentă, Laura Codruţa Kovesi are totuşi îndoieli cu privire la procedura de numire a membrilor acestei instituţii.

În opinia şefei DNA, modificările propuse de ministrul Tudorel Toader pentru Legile Justiţiei ar afecta independenţa procurorilor şi judecătorilor, dar şi lupta anticorupţie.

Laura Codruţa Kovesi susţine că instituţia pe care o conduce nu a ţinut niciodată cont de funcţiile pe care le deţin sau le-au deţinut cei anchetaţi în dosarele instrumentate de procurori. Afirmaţiile au fost făcute într-un interviu realizat în cadrul proiectului Once Upon a Time in Romania, realizat de iniţiativa România, în parteneriat cu Revista Vice România, Fundaţia Friedrich Naumann pentru Libertate şi Ambasada Canadei în România, Bulgaria şi Republica Moldova.