Directorul unei şcoli din judeţul Cluj este cercetat penal pentru că s-a urcat băut la volan. Poliţiştii de la rutieră l-au oprit în trafic pe dascăl şi după ce i-au pus etilotestul au aflat rezultatul care a arătat clar că bărbatul a băut mai multe pahare cu alcool

DISTRIBUIȚI

Directorul unei şcoli din judeţul Cluj este cercetat penal pentru că s-a urcat băut la volan. Poliţiştii de la rutieră l-au oprit în trafic pe dascăl şi după ce i-au pus etilotestul au aflat rezultatul care a arătat clar că bărbatul a băut mai multe pahare cu alcool.  Directorul neagă acuzaţiile şi susţine că a fost oprit de echipaj pentru că a încălcat linia continuă. De dosarul penal… nici vorbă, dar nici de consumul de alcool.

Sorin Ban, în vârstă de 58 de ani, a avut de-a lungul timpului mai multe funcţii publice, inspector şcolar, viceprimar, consilier judeţean, iar acum director de şcoală la Mănăstireni. Acesta susţine că nu ştie că este cercetat într-un dosar penal pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

Mai mult, directorul spune că a fost oprit de poliţişti doar pentru că a încălcat marcajul longitudinal de pe stradă.

Oamenii legii au, însă, un alt punct de vedere.

Şefii directorului şcolii din Mănăstireni ştiau de incident, chiar de la protagonist.

Poliţiştii de la rutieră susţin că valoarea alcoolemiei din aerul expirat este, de regulă, dublă sau mai mare în sânge. Pe acest considerent, Sorin Ban ar trebui să aibă o alcoolemie care să depăşească 1 la mie în sânge dacă în aerul expirat a fost de peste 0,60.