Din Australia şi până în Statele Unite, artificiile au luminat cerul în noaptea dintre ani. Cele mai spectaculoase focuri de artificii au avut loc la Sydney, Dubai şi pe plaja Copacabana de la Rio de Janeiro

DISTRIBUIȚI

Din Australia şi până în Statele Unite, artificiile au luminat cerul în noaptea dintre ani. Spectacole impresionante de muzică şi de lumină au fost organizate în marile oraşe de pe mapamond. Cele mai spectaculoase focuri de artificii au avut loc la Sydney, Dubai şi pe plaja Copacabana de la Rio de Janeiro.

Prima mare ţară care dă startul petrecerii de Revelion este Nou Zeelandă. Artificiile, acompaniate de un show cu lasere, au fost lansate din Sky Tower, turnul care veghează asupra oraşului Auckland.

Ca în fiecare an, spectacolul de Anul Nou de la Sydney a tăiat răsuflarea spectatorilor şi a adus un omagiu artiştilor Prince şi David Bowie. Şapte tone de artificii au fost amplasate pe celebrul pod, dar şi pe ambarcaţiunile care pluteau pe apă, în port.

Chiar şi în izolata Coree de Nord, autorităţile comuniste nu s-au lăsat mai prejos şi au organizat un foc de artificii în capitala Phenian, eveniment transmis în direct la televiziunea naţională.

Luxosul turn Burj Khalifa din Dubai a fost rampa de lansare pentru artificiile de Anul Nou. Exploziile pe cer s-au văzut şi auzit de la kilometri depărtare.

La Moscova, artificiile au luminat Kremlinul, însă vremea rea şi cerul înnorat au umbrit puţin spectacolul.

Şi la Paris, prezenţa forţelor de ordine pe străzi a fost sporită, pentru siguranţa celor 500.000 de oameni care s-au bucurat de venirea lui 2017 pe Champs Elysee. Cronometrul care afişa ultimele secunde până la noul an a fost proiectat pe Arcul de Triumf.

Deşi Marea Britanie a votat pentru ieşirea din Uniune, Londra e deschisă – acesta a fost mesajul locuitorilor capitalei Regatului Unit. Zeci de mii de oameni s-au strâns pe malurile râului Tamisa ca să privească focul de artificii.

La New York, piaţa Time Square s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru petrecăreţii care au fost acoperiţi de o ploaie de confetti, de îndată ce orologiul a arătat miezul nopţii.

Revelionul a fost celebrat la plajă de Brazilieni. La Rio, două milioane de oameni s-au bucurat pe nisip de sosirea lui 2017. Artificiile au fost lansate de pe apă, luminând cerul şi celebra plajă Copacabana.