Din această noapte se întorc ninsorile. Va ninge viscolit şi va fi depus un strat nou de zăpadă de aproximativ 20 de centimetri

DISTRIBUIȚI

Vestea bună este că scăpăm de ger, însă vestea rea este că din această noapte se întorc ninsorile. Va ninge viscolit şi va fi depus un strat nou de zăpadă de aproximativ 20 de centimetri.

Iarna nu vrea să ne părăsească ţara. Meteorologii au emis în această dimineaţă un cod portocaliu de viscol şi se anunţă un nou val de ninsori abundente.

Codul portocaliu este valabil începând cu această seara şi se va menţine şi pe parcursul zilei de mâine.

Viscolul va fi resimţit cel mai tare în sud-estul ţării, unde vântul va sufla cu 70-80 km/oră şi va viscoli zăpada, iar vizibilitatea va fi redusă sub 50 de metrii.

Tocmai de aceea poliţia rutieră vă recomandă să circulaţi cu atenţie şi să reduceţi viteza în funcţie de condiţiile meteo. Tot din cauza vremii se va putea hotărî ca anumite sectoare de drum să fie închise, asta atât pentru deszăpezire, cât şi pentru siguranţa participanţilor la trafic.

Nu trebuie uitat nici codul portocaliu de ger care este în vigoare şi astăzi. Aseară au fost înregistrate temeraturi record, chiar de până la -29 de grade celsius. Aşadar, medicii vă recomandă să evitaţi în acestă periodă expunerea îndelungată lşa frig şi să consumaţi cât mai multe lichide calde, cum ar fi ceaiurile.

Totuşi, autorităţile sunt pregătite să întervină dacă este nevoie!