Din 2 aprilie, ştirile Focus încep un demers jurnalistic ambiţios. Campania: Spune stop indiferenţei! Fii tu schimbarea! Într-o ţară cu măsuri prea blânde pentru cei care maltratează animalele, este momentul să luăm atitudine şi să cerem o lege mai aspră

DISTRIBUIȚI

În România secolului 21, animalele sunt tratate din ce în ce mai rău. Fie că vorbim de câini, de pisici, de urşi ori de cai. Ţara noastră devine, pe zi ce trece, ţara în care necuvântătoarele sunt vânate de oameni mai ceva ca-n junglă. Grav este că, în prezent, legislaţia noastră prevede măsuri prea blânde pentru cei care maltratează animalele şi care pot reprezenta un real pericol inclusiv pentru copiii noştri. În lumina acestor întâmplări, credem că este momentul să luăm atitudine şi să cerem o lege mai aspră. Din data de 2 aprilie, ştirile Focus Prima TV încep un demers jurnalistic ambiţios. Campania: Spune stop indiferenţei! Fii tu schimbarea! În decurs de doar câteva ore, dumneavoastră, cei care ne urmăriţi, ne-aţi demonstrat pe Facebook că suntem mulţi care iubesc şi respectă viaţa. Promo-ul campaniei noastre a fost vizualizat şi distribuit de de zeci de oameni. Vă avetizez, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional.

Aceste imagini, prezentate aseară pe pagina de facebook a ştirilor Focus Prima TV, ne-au adus aliaţi în lupta noastră cu autorităţile. Gaby Tudorache ne-a scris: Mulţumim în numele necuvântătoarelor pentru acest proiect al Prima TV. La rândul ei, Aneta Piţigoi consideră că cel puţin trei ani de închisoare ar trebui să primească cei care chinuie animalele voit, din motive de distracţie. De asemenea, o altă doamnă scrie că ar accepta chiar şi adăugarea unei noi taxe pe venit doar ca Poliţia Animalelor să funcţioneze cu adevărat.

Promo-ul campaniei, pus pe pagina oficială de Facebook a Ştirilor Prima TV, a fost distribuit de peste 800 de persoane şi vizualizat de peste 30 de mii, în mai puţin de 24 de ore. Dacă la nivelul Capitalei, opt animale sunt supuse terorii zilnic, la nivel naţional situaţia este mult mai cruntă. Nimeni nu poate contoriza câte necuvântătoare sunt supuse terorii în toată ţata. Organizaţiile non-guvernamentale vorbesc de sute de astfel de cazuri zilnice.

Cu toţii la un loc, putem schimba ceva. În Parlament, există un proiect de lege care prevede închisoare între 2 şi 7 ani pentru cei care maltratează animalele. El va fi adoptat, numai dacă noi toţi face presiuni asupra politicienilor. Trimiteţi un filmuleţ cu dumneavoastră ca mesaj pe pagina de facebook Focus Prima TV. Dacă nu aveţi un mesaj, atunci trimiteţi-ne un video selfie cu mesajul: Stop Indiferenţei! Vreau să fiu schimbarea!