Deţinuţii şi jandarmii vor ajuta la deszăpezirea Capitalei. Gabriela Firea nu este mulţumită de felul în care a fost deszăpezit Bucureştiul şi va apela la persoanele aflate în detenţie să cureţe trotuarele şi străzile secundare

DISTRIBUIȚI

Deţinuţii şi jandarmii vor ajuta la deszăpezirea Capitalei, a decis primarul general. Gabriela Firea nu este mulţumită de felul în care a fost deszăpezit Bucureştiul şi va apela la persoanele aflate în detenţie să cureţe trotuarele şi străzile secundare. Edilul a precizat că firmele de salubritate nu şi-au făcut treaba cum trebuie. Mai puţin de jumătate din străzile laterale ar fi fost deszăpezite.

Primarul general Gabriela Firea a cerut ajutorul Ministerului Justiţiei, Ministerului de interne şi al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor pentru a îndepărta zăpada de pe trotuare şi străzile secundare, acolo unde utilajele de deszăpezire nu au reuşit să intre.

La lopată vor ieşi şi deţinuţii, însă doar cei care se vor oferi voluntari.

Peste 400 de jandarmi, deţinuţi, dar şi sportivi ai CSM Bucureşti vor interveni la curăţarea străzilor. În ceea ce priveşte trotuarele din faţa centrelor comerciale şi blocurilor, situaţia stă altfel.

Bucureştiul nu a stat deloc bine la capitolul deszăpezire. primarul general spune că doar 40% din străzile laterale ar fi fost deszăpezite.