Deşi mâine temperaturile urcă până la 26 de grade Celsius, nu ne vom bucura foarte mult de vremea prietenoasă. Începând cu mâine seară, se răceşte drastic în toată ţara, iar weekend-ul va veni cu valori termice de cel mult 12 grade celsius pe timpul zilei

DISTRIBUIȚI

Deşi mâine temperaturile urcă până la 26 de grade Celsius, nu ne vom bucura foarte mult de vremea prietenoasă. Începând cu mâine seară, se răceşte drastic în toată ţara, iar weekend-ul va veni cu valori termice de cel mult 12 grade celsius pe timpul zilei. Temperatura resimţită însă, va fi mult mai mică. Iar cei pe care sfârşitul de săptămână în va prinde la munte vor avea parte de…ninsoare.

Răcirea vremii va începe chiar de mâine în regiunile din centrul şi vestul teritoriului, urmând ca mai apoi să se extindă în toată ţara.

Va ploua în majoritatea regiunilor, iar la munte precipitaţiile se vor transforma uşor în lapoviţă şi ninsoare, la altitudini înalte fiind posibilă şi depunerea unui strat de zăpadă.

Şi chiar dacă tot mâine în regiunile sudice şi sud-estice, valorile termice ne vor duce cu gândul la vară, mercurul din termometre va urcând până la 26 de grade celsius., sâmbătă lucruile se schimbă radical.

Pentru că va ploua, iar vântul va sufla cu putere, valorile termice resimţite de noi vor fi mai coborâte decât cele şi aşa scăzute pe care le va indica termometrul. De asemenea, temperatura medie de pe parcursul nopţii va scădea cu siguranţă sub 10 grade, ceea ce a făcut ca RADET-ul să începă probele la cald la consumatorii din Capitală.

 

RADET:

Această acţiune se va derula într-un mod progresiv, ţinând seama de dimensiunile sistemului de termoficare şi a numărului de consumatori, şi se va desfăşura inclusiv în zilele de weekend, astfel încât pe măsură ce temperatura exterioară va scădea toţi consumatorii să beneficieze de agent termic pentru încălzire în condiţii normale.

De luni însă, se pare că vremea se ameliorează, aşadar, furnizarea agentului termic va mai avea de aşteptat.