Deşi aparent banale şi fără identitate, multe cartiere din Bucureşti au o istorie bogată şi neştiută de cei mai mulţi dintre locuitorii zonei. Acesta este şi cazul cartierului Griviţa-Chibrit, o zonă plină de poveşti şi de istorie, şi totodată locul în care au avut loc numeroase evenimente importante din trecut. Din acest motiv, două prietene cu o pasiune comună au organizat weekendul acesta un tur ghidat prin cartier

DISTRIBUIȚI

Deşi aparent banale şi fără identitate, multe cartiere din Bucureşti au o istorie bogată şi neştiută de cei mai mulţi dintre locuitorii zonei. Acesta este şi cazul cartierului Griviţa-Chibrit, o zonă plină de poveşti şi de istorie, şi totodată locul în care au avut loc numeroase evenimente importante din trecut. Din acest motiv, două prietene cu o pasiune comună au organizat weekendul acesta un tur ghidat prin cartier, unde zeci de oameni au aflat ce încărcătură istorică au străzile pe care au copilărit sau pe care locuiesc de ani de zile.

Un cartier plin de istorie, a cărui construcţie şi dezvoltare au fost marcate de evenimente importante din istoria României. Vorbim despre Cartierul Griviţa – Chibrit, care a luat naştere pe două foste gropi de gunoi odată cu dezvoltarea căilor ferate.

În locul gropilor de gunoi avea să ia naştere un cartier modern, menit să asigure personalului CFR condiţii bune de cazare în locuinţe de serviciu, situate în apropierea locului de muncă.

Astăzi, fosta zonă ceferistă şi-a pierdut din identitate. Aşa a luat naştere şi proiectul – Eu trăiesc într-un chibrit. Un tur ghidat pietonal menit să scoată la suprafaţă istoria celei mai mari zone de industrie grea încă „în viaţă” din Capitală.

Impresionaţi de ideea acestui tur ghidat, zeci de persoane au hotărât să participe la Networkingul din cartier, aşa cum le place celor din echipă să numească proiectul. Întregul tur a debutat cu o expoziţie la biblioteca Metropolitană Griviţa.

Turul pietonal a avut mai multe opriri, fiecare…cu povestea ei.

Echipa proiectului Eu trăiesc într-un chibrit vă aşteaptă şi pe 18 şi 25 noiebrie la o plimbare în trecut… pe Griviţa