Descoperire uluitoare la Galaţi, unde poliţiştii au aflat că într-un singur apartament locuiau aproape 300 de persoane. Totul se întampla, însă, doar în acte! În realitate, locatarii -cetăţeni din Republica Moldova – nu stăteau acolo

DISTRIBUIȚI

Descoperire uluitoare la Galaţi, unde poliţiştii au aflat că într-un singur apartament locuiau aproape 300 de persoane. Totul se întampla, însă, doar în acte! În realitate, locatarii -cetăţeni din Republica Moldova – nu stăteau acolo. Ei aveau doar mutaţie dată de un angajat al statului, contra unei şpăgi, ca să poată astfel obţine rezidenţă românească.  Funcţionalul de la Evidenţa Populaţiei acuzat că a făcut totul a fost reţinut de ofiţerii DGA.

Cetăţenii din alte ţări care doresc să munceasca sau să studieze în România trebuie sa demonstreze că locuiesc legal aici. Pentru asta, fie au un contract valabil de închiriere, fie demonstrează că sunt luaţi în spaţiu de către un cetăţean român. Ştiind toate aceste detalii, o angajată de la evidenţa populaţiei din Galaţi a înteles că poate astfel dezvolta o afacere frumoasă, aşa că a trecut la fapte.

Din dosar rezultă că pentru fiecare persoana cazată în mod fictiv, femeia ar fi primit între 50 şi 70 de euro. Oamenii legii spun că alte două persoane sunt bănuite că ar fi intermediat astfel de vize de reşedinţă, pentru alţi 200 de cetăţeni moldoveni.

Anchetatorii au făcut mai multe percheziţii, inclusiv la sediul Serviciului de Evidenţa a Populaţiei, care astăzi a fost închis, spre nemulţumirea multora.