Descoperire importantă făcută de cercetătorii timişoreni. Medicii alergologi au stabilit că alergia la ambrozie poate debuta încă de la vârsta de 2 ani

DISTRIBUIȚI

Descoperire importantă făcută de cercetătorii timişoreni. Medicii alergologi au stabilit că alergia la ambrozie poate debuta încă de la vârsta de 2 ani. Asta înseamnă că bebeluşul dezvoltă o anumită sensibilitate încă din pântec, dacă mama este alergică la polen. Până când va fi gata vaccinul la care se lucrează în prezent, specialiştii s-au gândit să dezvolte un sistem de alertare a populaţiei.

Unul dintre trei oameni prezintă alergie la polenul de ambrozie. Situaţia este îngrijorătoare, iar semnalele date de către medici parcă nu au ecou în mulţime.

Specialiştii avertizează că până şi bebeluşii pot dezvolta o sensibilitate la polenul plantei, încă din burta mamei.

Planta care creşte de obicei pe terenurile neîngrijite, spaţii verzi şi chiar parcuri, a început să afecteze şi culturile. Din nou, specialiştii trag un semnal de alarmă.

Medicii timişoreni, împreună cu specialiştii din Austria încearcă acum să realizeze un vaccin, în condiţiile în care nu există în prezent un tratament pentru vindecarea alergiei. Acesta se va putea produce însă cel mai devreme peste şapte ani. Până atunci, specialiştii timişoreni vor să înfiinţeze un sistem de alertare a populaţiei.

Între timp, curg amenzi usturătoare pentru cei care nu-şi curăţă terenurile.

Ambrozia nu poate fi distrusă prin metode chimice, ci doar prin lucrarea terenului.