Demers medical îndrăzneţ în China. Medicii au reuşit să „crească” o ureche direct pe braţul unui pacient, ureche acum transplantată cu succes aceluiaşi pacient

DISTRIBUIȚI

Demers medical îndrăzneţ în China. Medicii au reuşit să „crească” o ureche direct pe braţul unui pacient, ureche acum transplantată cu succes aceluiaşi pacient. Marele avantaj al acestei proceduri este că organul nu va fi respins de corp, căci a fost construit folosind cartilaj şi piele care provin de la aceeaşi persoană. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoţional.

Pacientul, cunoscut doar sub numele de „Ji”, a rămas mutilat după ce a fost implicat într-un grav accident rutier petrecut în urmă cu doi ani. Medicii i-au putut reconstrui imediat obrajii şi pielea din partea dreaptă a chipului, însă nu şi urechea. Asta până recent.

Acum Ji are din nou două urechi, graţie chirurgului Guo Shuzhong, renumit pentru că a făcut şi primul transplant de faţă din China. El a propus un plan inedit – o ureche artificială, care să crească, să se formeze, chiar pe braţul pacientului. Mai întâi, medicii au implantat un balon sub pielea de pe antebraţul bărbatului. Apoi i-au extras nişte cartilaj dintre coaste, pe care l-au modelat în forma unei urechi. Mulajul a fost introdus sub pielea expandată şi lăsat astfel să capete forma unei urechi.

Operaţia a durat şapte ore. Pacientul trebuie să rămână internat încă două săptămâni, dar medici spun că circulaţia sângelui prin noul organ este foarte bună. Doctorul Shuzhong speră acum să repete această procedură ca să ajute alte sute de persoane care au rămas fără urechea externă.