Declaraţia 600 a fost făcută să zboare. La propriu, deocamdată. Zeci de persoane au făcut avioane de hârtie din mult contestata declaraţie şi le-au lansat în aer spre Ministerul de Finanţe. Totul, ca o formă de protest faţă de obligativitatea depunerii acestei declaraţii. Oamenii sunt nemulţumiţi de legislaţia în vigoare şi cer o soluţie definitivă la haosul creat. Mulţi dintre ei au refuzat să depună formularul şi spun că este mai convenabil să plătească amenda

DISTRIBUIȚI

Declaraţia 600 a fost făcută să zboare. La propriu, deocamdată. Zeci de persoane au făcut avioane de hârtie din mult contestata declaraţie şi le-au lansat în aer spre  Ministerul de Finanţe. Totul, ca o formă de protest faţă de obligativitatea depunerii acestei declaraţii. Oamenii sunt nemulţumiţi de legislaţia în vigoare şi cer o soluţie definitivă la haosul creat. Mulţi dintre ei au refuzat să depună formularul şi spun că este mai convenabil să plătească amenda. Ministrul Eugen Teodorovici a anunţat că va urma şi o dezbatere publică şi va face în aşa fel încât românii să nu facă mai multe drumuri la Fisc.

Actori, fotografi, scriitori, dar şi alte persoane care obţin venituri din activităţi independente şi-au dat întâlnire la Ministerul Finanţelor Publice pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de Declaraţia 600, printr-un flashmob cu avioane de hârtie. Gestul a fost unul simbolic, deşi oamenii şi-ar dori ca formularul să dispară de tot.

Declaraţia 600 îi vizează pe românii care au obţinut anul trecut venituri, din activităţi independente, egale sau mai mari de 22.800 de lei.

Aproape 300 de artişti au semnat o petiţie pentru modificarea Codului Fiscal şi susţin că nu vor depune formularul, fiind dispuşi să îşi asume riscurile.

Protestatarii au stat de vorbă şi cu Ministrul Finanţelor pentru a-i explica nemulţumirea lor. Eugen Teodorovici a declarat că în luna februarie vor avea loc consultări publice, în urma cărora să vina cu o soluţie încât să nu îi pună pe români pe drumuri. Potrivit celor care au luat parte la consultări, se ia în calcul ca fiecare contribuabil să estimeze la începutul anului ce venituri va obţine din activităţi, iar plata se va face la final de an.