Decât să-şi ţină banii într-un depozit bancar la care dobânda câştigată să fie aproape zero, mai bine investesc în imobiliare. Asta-şi spun tot mai mulţi români care aleg să-şi pună banii la bătaie pentru cumpărarea unor garsoniere sau studio-uri pe care să le scoată apoi pe piaţă pentru cei în căutarea chiriilor. Unii vânează clienţii care să închirieze pe perioade scurte, alţii, din contră, bat palma pentru contracte de cel puţin un an

DISTRIBUIȚI

Decât să-şi ţină banii într-un depozit bancar la care dobânda câştigată să fie aproape zero, mai bine investesc în imobiliare. Asta-şi spun tot mai mulţi români care aleg să-şi pună banii la bătaie pentru cumpărarea unor garsoniere sau studio-uri pe care să le scoată apoi pe piaţă pentru cei în căutarea chiriilor. Unii vânează clienţii care să închirieze pe perioade scurte, alţii, din contră, bat palma pentru contracte de cel puţin un an. Pe de altă parte, oferta dezvoltatorilor imobiliari din piaţă este bogată, iar proiectele se rezumă la suprafeţe mari chiar şi pentru o garsonieră.

Are peste 35 de ani şi bani puşi deoparte într-un cont bancar, cel puţin cât pentru o garsonieră. Este profilul românului care caută să se transforme în… investitor în imobiliare. Cumpără pentru ca mai apoi să le scoată pe piaţa închirierilor.

Pentru cumpărarea unei garsoniere de 50.000 de euro,  ce este închiriată ulterior la o chirie medie de 250 – 300 de euro, investiţia se recuperează în 12 până la 14 ani. Dacă vorbim de o zonă centrală, unde chiria este ceva mai ridicată, investiţia se poate recupera în cel mult 7 ani. Trendul este în creştere, spun specialiştii în imobiliare.

În cazul închirierilor pe termen scurt, vorbim de cele în regim hotelier, pe perioade ce se rezumă la cîteva zile. În acest caz, randamentul este chiar şi de 15-20% la investiţia iniţială. Oferta dezvoltatorilor imobiliari este tot mai variată şi asta datorită proiectelor noi care s-au costruit constant. Unii au dezvoltat, de exemplu, garsonierele tip studio.

Avantajul încălzirii în pardoseală este că reduce consumul cu până la 20-30% faţă de sistemele clasice pe bază de calorifere. Preţul unei garsoniere tip studio, cu aceste facilităţi, porneşte de la 45.500 de euro. Preţurile sunt şi mai mici dacă vorbim de garsonierele clasice.

Ofertele dezvoltatorilor imobiliari din Capitală sunt disponibile în acest weekend la primul târg imobiliar al acestui an, desfăşurat în Bucureşti.