Dealul Patriarhiei a fost neîncăpător astăzi pentru miile de pelerini care au venit să se închine la moaştele sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştiului. Cu flori în mână şi cu credinţă în suflet, oamenii s-au aşezat la coada mai lungă de un kilometru

DISTRIBUIȚI

Dealul Patriarhiei a fost neîncăpător astăzi pentru miile de pelerini care au venit să se închine la moaştele sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştiului. Cu flori în mână şi cu credinţă în suflet, oamenii s-au aşezat la coada mai lungă de un kilometru. Rugăciunile le-au ţinut de cald şi nici n-au simţit cum au trecut orele de aşteptare.

Mii de credincioşi au stat ore în şir la coadă pentru a ajunge să se roage câteva secunde la moaştele sfântului Dimitrie cel Nou. Oamenii au adus cu ei tricouri, eşarfe şi prosoape şi le-au atins de raclă pentru a le umple de duh sfânt.

Coada s-a întins pe mai bine de un kilometru. Mai mult de 10.000 de oameni au aşteptat astăzi să se închine la moaşte aşa că, jandarmii au instalat garduri şi i-au împărţit pe enoriaşi în grupuri. Unii pelerini s-au aşezat la coadă încă de aseară şi şi-au petrecut noaptea sub cerul liber, la temperaturi de 4-5 grade. Dar nu le-a fost frig – credinţa şi speranţa vie din suflet i-a încălzit în aşteptarea lor.

După ce s-au închinat la raclă şi au fost miruiţi, oamenii s-au adunat la slujba de la scena de vară.