De ziua lor, poliţiştii au ieşit la protest. Aproape 3000 de agenţi şi ofiţeri au cerut în stradă, de Ziua Poliţiei Române, salarii majorate şi plata sporurilor la nivelul venitului minim din 2017

DISTRIBUIȚI

De ziua lor, poliţiştii au ieşit la protest. Aproape 3 mii de agenţi şi ofiţeri din toate structurile Ministerului de Interne au cerut în stradă, de Ziua Poliţiei Române, salarii majorate şi plata sporurilor la nivelul venitului minim din 2017 şi nu cel din 2009, cum încă se întâmplă acum. Mitingul a început în faţa clădirii MAI şi s-a mutat apoi la Guvern.

Sunt scene surprinse sâmbătă dimineaţă, în ziua când s-au împlinit 195 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române, în faţa Ministerului Afacerilor Interne. Aproape 3 mii de poliţişti au suflat în fluiere şi vuvuzele şi au afişat pancarte cu mesaje pentru conducerea instituţiei. Toţi conduşi de nemulţumirile privind salarizarea din sistem.

Este mesajul repetat de acest poliţist, comisar şef la Garda de Coastă Constanţa, care a venit la mitingul din Capitală mai mult pentru subalternii săi, după cum susţine el.Spune că a avut oameni în echipă care, mânaţi de salariile mici, au încercat să îşi găsească joburi mai bine plătite. Dar încercarea ar fi fost în zadar.

De la Ministerul de Interne, protestul s-a mutat în faţa Palatului Victoria.

Poliţiştii cer majorarea salariilor, eliminarea diferenţelor mari de salarizare dintre agenţi şi ofiţeri, dar mai ales plata sporurilor la nivelul a 1.450 de lei, şi nu la salariul minim brut din 2009, cum se întâmplă acum.

O delegaţie a protestatarilor a intrat, în jurul orei 14.00, în Palatul Victoria, pentru negocieri cu reprezentanţi ai Executivului, printre care şi ministrul de Interne, Carmen Dan.

Aceasta din urma declara, la jumătatea acestei luni, că este de acord cu revendicările salariale ale oamenilor legii, dar că „nu se poate rezolva totul peste noapte”.