De câteva zile, în Capitală avem parte de temperaturi mai scăzute decât cele normale pentru luna octombrie. Acest lucru se resimte însă nu doar afară, ci şi în apartamente, unde cei mai mulţi dintre bucureşteni tremură de frig

DISTRIBUIȚI

De câteva zile, în Capitală avem parte de temperaturi mai scăzute decât cele normale pentru luna octombrie. Acest lucru se resimte însă nu doar afară, ci şi în apartamente, unde cei mai mulţi dintre bucureşteni tremură de frig. Cu toate astea, RADET-ul nu a început încă furnizarea agentului termic. Potrivit legislaţiei, e nevoie ca trei seri la rând, temperatura medie să fie de sub 10 grade celsius. Aşadar, până când aceste condiţii nu vor fi îndeplinite, oamenii trebuie să mai…pună un pulover pe ei.

Temperaturile scăzute le dau bătăi de cap bucureşenilor care nu au centrală termică şi care sunt la voia Radet-ului. Aceştia se plâng că deşi e abia prima zi de octombrie, în apartamente este deja destul de frig.

În ultimele zile, în Bucureşti au fost înregistrate temperaturi destul de scăzute, iar meteorologii anunţă că scenariul se va repeta şi zilele următoare.

Potrivit legislaţiei în vigoare, e nevoie ca 3 zile consecutiv, în intervalul orar 18.00 – 06.00, temperatura medie să fie sub 10 grade pentru ca RADET să furnizeze agent termic. Această condiţie însă, se pare că nu a fost îndeplinită..

Cu toate acestea, vântul a făcut ca temperatura resimţită să fie mai mică. Pentru alţii însă, furnizarea agentului termic ar mai putea aştepta.

Momentan, asociaţiile de proprietari nu au fost anunţate când s-ar putea începe furnizarea agentului termic.

Anul trecut, dată fiind o situaţie asemănătoare cu cea de acum, primarul general făcea un apel pentru modificarea condiţiilor care trebuiesc îndeplinite pentru ca bucureştenii să se bucure de călduă în calorifere.