Dacian Cioloş şi-a prezentat pentru ultima oară bilanţul, înainte să predea mandatul noului premier. Fostul prim-ministru a vorbit despre programele dezvoltate în timpul mandatului său

DISTRIBUIȚI

Dacian Cioloş şi-a prezentat pentru ultima oară bilanţul, înainte să predea mandatul noului premier. Fostul prim-ministru a vorbit despre programele dezvoltate în timpul mandatului său şi a precizat că a ştiut că aşteptările populaţiei vor fi mari. Totodată, Dacian Cioloş a declarat că a beneficiat de o susţinere politică volatilă în Parlament, lucru chiar i-a îngreunat deciziile. Fostul premier speră ca noul guvern să continue proiectele începute de tehnocraţi.

În ultima declaraţie în calitate de premier, Dacian Cioloş şi-a prezentat activitatea din mandatul de aproape un an şi două luni. Fostul premier a amintit că Guvernul tehnocrat s-a instalat într-un context social şi politic excepţional, în urma manifestaţiilor de stradă şi a demisiei guvernului Ponta. Astfel, se aştepta la presiuni mari ca acest guvern să demareze reforme şi să intervină în foarte multe domenii.

În ceea ce priveşte rezultatele obţinute de Guvernul său, Dacian Cioloş a precizat că a încercat un alt mod de guvernare şi a vorbit despre transparentizarea actului de guvernare, creşterea locurilor de muncă şi despre strategia anticorupţie 2016-2020.

Dacian Cioloş a spus că speră ca proiectele să fie asumate şi puse în aplicare şi de guvernul Grindeanu.

Fostul premier a amintit şi de reformele din sănătate, creşterea economică a României de 5%, dar a precizat şi că, pentru prima dată, a folosit un sistem de control împotriva votului multiplu.