Dacă eşti la volanul maşinii şi realizezi că în interior se simte fum sau miros de material ars, grăbeşte-te să tragi pe dreapta. E primul semn că ceva este în neregulă cu autoturismul pe care îl conduci

DISTRIBUIȚI

Dacă eşti la volanul maşinii şi realizezi că în interior se simte fum sau miros de material ars, grăbeşte-te să tragi pe dreapta. E primul semn că ceva este în neregulă cu autoturismul pe care îl conduci şi că propria-ţi siguranţă este pusă în pericol. Ce trebuie să faci într-o astfel de situaţie şi cum procedezi dacă îţi iau foc hainele atunci când încerci să stingi focul care ţi-a cuprins maşina, aflaţi în rubrica Supravieţuitor în Jungla Urbană.

Dacă aţi observat că iese fum de sub capotă sau chiar de sub bord, trageţi imediat pe partea dreaptă a drumului, iar dacă vântul bate din faţa maşinii, întorceţi-o astfel încât flacăra să nu fie direcţionată către habitaclul maşinii. Scoateţi toţi pasagerii din maşină şi nu vă panicaţi.

Cătălin îşi aminteşte şi acum momentul în care maşina pe care o conducea a luat foc.

Femeile sunt, de obicei, cele care se panichează în astfel de situaţii.

Flacăra apare, cel mai probabil, acolo unde sunt comasate cele mai multe fire.

Dacă totuşi situaţia vă scapă de sub control, îndepărtaţi-vă de maşină. Gândiţi-vă că propria siguranţă este mult mai importantă. Într-o situaţie reală, apelaţi de urgenţă numărul unic 112 şi cereţi ajutor. În cazul în care,  în timp ce acţionaţi voi singuri pentru stingerea focului vi se întâmplă să vă ia foc hainele, specialiştii vă recomandă să urmaţi câţiva paşi astfel încât să nu vă faceţi mai mult rău decât bine.

Nu atingeţi rana respectivă, nu puneţi pansament sau orice fel de unguent, puteţi folosi o folie alimentară, este singura indicată în astfel de situaţii spun specialiştii în tehnici de supravieţuire.