Cursa pentru fapte bune a continuat şi astăzi. Peste 10 mii de oameni au luat startul la Maratonul Internaţional Bucureşti în cea de a doua zi a competiţiei

DISTRIBUIȚI

Cursa pentru fapte bune a continuat şi astăzi. Peste 10 mii de oameni au luat startul la Maratonul Internaţional Bucureşti în cea de a doua zi a competiţiei. Cei mai rezistenţi dintre ei au participat la cursa de 42 de kilometri. Alţii nu au ţinut cont nici de timpul scos, nici de kilometrii parcurşi. Au alergat ca să strângă fonduri pentru diferite cauze nobile.

Oameni simpli, actori sau cântăreţi. Unii cu experienţă, alţii aflaţi la prima cursă de acest tip. Cu toţii şi-au dat întâlnire în Piaţa Constituţiei să alerge în scop nobil. Primul start s-a dat la ora 8 dimineaţa pentru cursa de 10 kilometri. A urmat apoi Semimaratonul, unde participanţii au avut de parcurs 21 de kilometri. Vizibil obosiţi, alergătorii reuşeau să mai schiţeze un zâmbet la final, bucuroşi că au mai făcut un bine.

Fiind un exemplu pentru ceilalţi, la cursa de 42 de kilometri au participat şi persoanele cu dizabilităţi. George a ajuns în scaun cu rotile în urma unui accident suferit în timpul unui meci de rugby. Alergatul l-a ajutat să meargă mai departe, iar anul acesta şi-a doborât propriul record. A terminat maratonul în 3 ore şi 13 minute.

Susţinătorii Fundaţiei Hospice şi-au unit forţele şi au alergat şi la cursa ştafetă.

Cel mai bunt timp, de 2 ore şi 13 minute, a fost scos de un kenyan. Toţi concurenţii au fost însă fericiţi că şi-au depăşit propriile limite. În total, la probele sportive au participat peste 16 mii de oameni, din 60 de ţări. A zecea ediţie a Maratonului Bucureşti a fost încheiat cu un concert Zoli Toth, ocazie cu care a fost lansat şi imnul alergătorului.