Cunoscuta interpretă Ileana Ciuculete a murit aseară la 59 de ani. O boală cruntă, pe care a descoperit-o în urmă cu puţin timp, i-a adus sfârşitul

DISTRIBUIȚI

Muzica populară este în doliu. Cunoscuta interpretă Ileana Ciuculete a murit aseară la 59 de ani. O boală cruntă, pe care a descoperit-o în urmă cu puţin timp, i-a adus sfârşitul. De câteva zile nu se simţea prea bine, dar a crezut că e vorba despre o simplă răceală. O vizită la medic a fost cea care i-a dat tristul verdict. Suferea de ciroză hepatică galopantă, iar specialiştii i-au transmis soţului că salvarea cântăreţei este imposibilă. Familia, dar şi colegii de breaslă sunt distruşi.

Trista veste a căzut ca un fulger. Îndrăgita cântăreaţă s-a stins pe un pat de spital, la scurt timp după ce aflase diagniosticul.

Până săptămâna trecută, energica Ileana Ciuculete nu ştia că ar suferi de ceva. Iniţial, a acuzat febră şi se gândea că a răcit. Numai că răceala nu a cedat şi aşa a ajuns la medic. După un set de analize, verdictul a fost Hepatita C. Problema cea mare, însă, a fost că boală a condus la un nou diagnostic: ciroză hepatică galopantă. Specialiştii i-au transmis soţului că salvarea cântăreţei este imposibilă. Două zile mai târziu, Ileana Ciuculete a murit chiar în braţele soţului său, Cornel Galeş.

Ileana Ciuculete s-a născut în satul Gubaucea, comuna Vela, judeţul Dolj, unde astăzi, oamenii au făcut un mic altar cu flori şi lumânări.

A înregistrat peste 400 de melodii proprii, adunate în 24 de albume. Iar în anul 2005, Ileana Ciuculete a primit Discul de Aur pentru vânzarea a 40.000 de exemplare ale albumului de muzică populară „Ciorbă de curcan”.