Cultivau plante de cannabis pe balcon şi le vindeau apoi în discotecile de la sate. Ofiţerii antidrog le-au pus însă pe butuci afacerea

DISTRIBUIȚI

Cultivau plante de cannabis, în ghivece, pe balcon şi le vindeau apoi în discotecile de la sate. Vorbim despre o grupare din judeţul Timiş, specializată în traficul de droguri în mediul rural. Ofiţerii antidrog au pus însă pe butuci afacerea celor pe care îi suspectează că ar fi vândut stupefiante chiar şi copiilor de 12 şi 13 ani.

Aşa a fost trezit în acestă dimineaţă unul dintre suspecţii din dosarul „cannabis la discoteca sătească”. Ofiţerii antidrog şi poliţiştii au pătruns în mai multe locuinţe din comunele timişene Variaş şi Periam. Oamenii legii cred că proprietarii lor aduceau seminte din Olanda, cultivau canabisul în grădini sau pe balcoane iar când planta ajungea la maturitate, uscau frunzele şi le vindeau apoi în discoteci.

In curtea unui alt suspect, oamenii legii au găsit resturi de plante.

Mai grav este faptul că printre clienţii traficanţilor erau şi minori.

În total, poliţiştii antidrog au confiscat peste 50 de plante de cannabis. Oamenii legii cred că gruparea acţiona de mai bine de doi ani. Zeci de suspecţi vor trebui să dea acum explicaţii în faţa anchetatorilor.