Culmea pasiunii pentru jocurile de noroc. Un ieşean a uimit o ţară întreagă după ce a luat fonduri europene şi apoi le-a jucat la păcănele

DISTRIBUIȚI

Culmea pasiunii pentru jocurile de noroc. Un ieşean a uimit o ţară întreagă după ce a luat fonduri europene şi apoi le-a jucat la păcănele. Asta deşi, iniţial, banii au fost ceruţi pentru finanţarea unei ferme de bovine. Planurile i-au fost date peste cap când pe fir a intervenit DNA-ul. Tânărul a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru utilizarea ilegală a banilor de la UE.

Pe Andrei Anti, un tânăr de 30 de ani din comuna ieşeană Butea, nu îl întrece nimeni. A fost împuternicit de o prietenă să se ocupe de ferma de bovine, afacere pentru care a obţinut 40.000 euro fonduri europene.

Nimic greşit până aici. Numai că, Andrei, un împătimit al jocurilor de noroc, a crezut că va da marea lovitură, fără să se prindă cineva că încalcă legea. Tânărul a scos o tranşă de 24 mii de euro şi i-a cheltuit în alte scopuri, a uitat de promisiunea făcută prietenei. O treime i-a folosit ca să îşi plătească datoriile către un cunoscut. Restul de bani i-a jucat la păcănele şi, din ce a mai rămas, şi-a făcut şi un grajd. Numai că nici acesta nu era prevăzut în documentaţia depusă pentru fonduri.

Şi în cazul lui, fericirea nu a durat prea mult. Beneficiara de drept a banilor a făcut plângere împotriva lui.

Procurorii anticorupţie au aflat şi ei de isprava tânărului. DNA i-a pus sechestru pe bunuri şi l-a trimis şi în judecată. Andrei este acuzat de schimbarea ilegală a destinaţiei fondurilor europene.