Cu toate că sportul este recomndat pentru o viaţă sănătoasă, aparatele de fitness pot reprezenta un adevărat focar de bacterii! Mai multe studii arată că benzile de alergare pot fi mai murdare decât chiuvetele din băile publice, iar ganterele ar putea ascunde mai mulţi microbi chiar şi decât toaletele. Aveţi grijă la iginenă când mergeţi la sală, recomandă antrenorii de fitness!

DISTRIBUIȚI

Cu toate că sportul este recomndat pentru o viaţă sănătoasă, aparatele de fitness pot reprezenta un adevărat  focar de bacterii! Mai multe studii arată că benzile de alergare pot fi mai murdare decât chiuvetele din băile publice, iar ganterele ar putea ascunde mai mulţi microbi chiar şi decât  toaletele. Aveţi grijă la iginenă când mergeţi la sală, recomandă antrenorii de fitness! Ca să nu pelcaţi acasă cu diferite ciuperci sau infecţii, trebuie să respectaţi câteva reguli simple, dar extrem de importante.

O sală de fitness este frecventată zilnic de zeci sau chiar sute de oameni care vor să arate bine şi să să menţină sănătoşi.  Asta înseamnă şi haine transpirate, echipament la comun şi pardoseli expuse germenilor. Sunt studii care arată că aparatele de fitness pot fi împânzite cu un număr uriaş de microbi. Oamenii de ştiinţă au descoperit că benzile de alergare pot ascund până la de 74 de ori mai multe bacterii decât un robinet dintr-o baie publică. Dacă regulile de igienă nu sunt respectate, pe gantere pot fi găsite de aproape 400 de ori mai multe bacterii decât pe un colac dintr-o baie publică.

Riscul infecţiilor cauzate de bacterii şi ciuperci, al virozelor, dar şi al bolilor de piele este mai mare în sălile de fitness.

Aveţi grijă atunci când alegeţi unde mergeţi să  faceţi sport. În sală ar trebui să există soluţii dezinfectante pentru aparate pe care este necesar să le folosiţi de fiecare dată înainte să începeţi exerciţiile.

După ce aţi dezinfectat aparatul, nu vă aşezaţi niciodată direct pe el. Aveţi grijă însă şi la cum aşezaţi prosopul.

Nu uitaţi să dezinfectaţi şi după ce aţi folosit aparatul, ca să poată fi folosit în siguranţă şi de ceilalţi. O bună igienă corporală este de asemenea extrem de importantă. Şi nu e de glumit atunci când vine vorba de sănătate! De la o sesiune la sală se poate ajunge până la infecţii rezistente la antibiotice.