Cu fiecare pahar de apă consumat din fântânile proprii, mii de oameni din judeţul Ilfov sunt în pericol. Asta pentru că apa pe care o consumă este infestată

DISTRIBUIȚI

Cu fiecare pahar de apă consumat din fântânile proprii, mii de oameni din judeţul Ilfov sunt în pericol. Asta pentru că apa pe care o consumă este infestată.

Dintr-un comunicat de presă transmis presei de către Direcţia de Sănătate Publică reseie că este vorba de cinci localităţi din judeţul Ilfov, şi anume Berceni, Corbeanca, 1 Decembrie, Periş şi Snagov acolo unde s-au depăşit limitele legale pentru concentraţia de mangan, nitriţi şi amoniu.

Recomandarea reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică este ca până la efectuarea unor noi analize, apa să nu fie băută şi nici folosită pentru gătit, ci numai în scop igienic.

Din alte surse, se pare că numărul localităţilor, unde apa de la robinet sau fântână este infestată, este mult mai mare. Ar fi vorba de 11 localităţi. Astfel că celor cinci din comunicatul Direcţiei de Sănătate Publică s-ar adăuga Baloteşti, Cornetu, Pantelimon, Ciorogârla, Afumaţi şi Dărăşti.

Potrivit specialiştilor, apa care conţine nitriţi este periculoasă pentru bebeluşi, iar pericolul nu dispare prin fierberea ei. În cazul adulţilor, consumul apei infestate poate provoca tensiune arterială, dureri de cap, tulburări respiratorii, amețeală, alergii, sau chiar afecţiuni ale glandei tiroide.