Cruzime fără margini în Arad. Un tânăr de 18 ani şi-a pus câinele, un patruped din rasa pitbull, să atace un alt animal, legat cu lanțuri. Ce riscă acum individul?

DISTRIBUIȚI

Imagini de o cruzime ieşită din comun au fost filmate la Buteni, în judeţul Arad. Un tânăr de numai 18 ani şi-a pus câinele, un patruped din rasa pitbull, să atace un alt animal, legat în colţul unui saivan. Imaginile au ajuns pe o reţea de socializare şi s-au răspândit cu rapiditate. Acum, tânărul riscă să ajungă în spatele gratiilor. Vă avertizăm, urmează imagini şi informaţii cu un puternic impact emoţional.

Imaginile revoltătoare au fost filmate ieri, pe un câmp din Buteni, în judeţul Arad. Fără pic de milă, tânărul din imagini şi-a pus câinele, din rasa pitbull, să sfâşie un alt patruped legat, ţinut în lanţ, spre amuzamentul prietenilor săi. Scenele de o cruzime rară au fost înregistrate cu telefonul mobil şi publicate pe o reţea de socializare.

Proprietarul câinelui are însă o cu totul şi cu totul o altă variantă.

Stăpânul câinelui maltratat este încă în stare de şoc şi spune că nu crede nimic din spusele tânărului.

În urma miilor de reacţii ale oamenilor din întreaga ţară, poliţiştii şi reprezentanţii DSV s-au autosesizat şi, în urma verificărilor, au decis să îl pedepsească pe tânăr.

Pentru că şi-a asmutit câinele şi l-a îndemnat să atace alte animale, tânărul de 18 ani este cercetat penal şi riscă până la 2 ani de închisoare.

Pentru că legislaţia nu este foarte clară, în astfel de cazuri, poliţiştii nu au putut să-i confişte câinele, însă, la îndemnul celor de la DSVSA Arad, tânărul a fost de acord să lase patrupedul la Adăpostul Public din municipiul Arad. Animalul urmeaza sa fie castrat si oferit spre adopţie.