Criza politică nu iartă economia României, spun analiştii în domeniu. Pierdem capital de imagine şi investiţii

DISTRIBUIȚI

Criza politică nu iartă economia României, spun analiştii în domeniu. Pierdem capital de imagine şi investiţii, atragem neîncredere pe plan internaţional, iar pe termen lung creşterea economică a ţării va fi afectată. 2017 este un an pierdut, spun analiştii.

Incertitudinea şi criza politică vor genera efecte pe termen lung, spun analiştii economici, indiferent de cât de repede se va încheia această situaţie actuală.

Practic, tot ceea ce înseamnă investiţii finanţate de la bugetul de stat şi atragerea banilor europeni vor avea întârzieri de trei până la şase luni, spune Dragoş Cabat, ceea ce înseamnă că şi creşterea economică va fi zdruncinată, la fel şi imaginea ţării pe plan internaţional.

Mai mult, dacă cei care vor ocupa scaunele de miniştri în viitorul Guvern vor fi nume care nu au mai ocupat până atunci astfel de poziţii, întârzierile în buna funcţionare îşi vor face apariţia.

Oamenii de rând, au şi ei propriile păreri despre criza politică.

2017 este un an pierdut, mai spun analiştii economici.

Primele efecte ale crizei politice s-au reflectat în cursul valutar, leul depreciindu-se în faţa monedei europene. Euro a început săptămâna cu apreciere însă creşterea nu este una mare. Cursul anunţat astăzi de BNR fiind de 4,5859 de lei.