Cristian Pomohaci vrea să îşi recâştige dreptul de a sluji în altar! Pentru asta, a mers din nou în faţa instanţei bisericeşti la Sibiu, la Mitropolia Ardealului, şi a răspuns întrebărilor puse de superiorii săi. Controversatul preot este cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale

DISTRIBUIȚI

Cristian Pomohaci vrea să îşi recâştige dreptul de a sluji în altar! Pentru asta, a mers din nou în faţa instanţei bisericeşti la Sibiu, la Mitropolia Ardealului, şi a răspuns întrebărilor puse de superiorii săi. Controversatul preot este cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale, după ce au fost făcute publice imagini în care îi făcea avansuri unui copil. Între timp, colegul său Corneliu Bârlădeanu, acuzat că a avut o relaţie sexuală un alt bărbat, a fost înlocuit de la conducerea Episcopiei Huşilor de preasfinţitul Ignatie Mureşanul, arhiereu vicar al Episcopiei Spaniei şi Portugaliei. Decizia aparţine Sinodului Bisericii Ortodoxe Române şi a fost luată cu 39 de voturi din 48.

Aşa cum s-a întâmplat la fiecare audiere, mai mulţi enoriaşi au mers în faţa Mitropoliei Ardealui de la Sibiu să îl susţină pe preotul lor favorit.

Au fost însă şi declaraţii incriminatoare la adresa lui Pomohaci. O femeie care se ocupa de curăţenia în biserica în care el slujea susţine că făcea vrăji, pentru că a găsit sub covoare pene de găină.

Dacă nu îi va conveni decizia consistoriului mitropolitan de la Sibiu, Cristian Pomohaci o poate ataca la Patriarhie. Acest lucru nu înseamnă că scapă de dosarul deschis pe numele lui, pentru racolare de minori în scopuri sexuale.