Credincioşii pe rit vechi se pregătesc de sărbătoare. Pe 7 ianuarie vor petrece Crăciunul, iar cei mai mulţi merg în zonele de munte

DISTRIBUIȚI

Credincioşii pe rit vechi se pregătesc de sărbătoare! Peste numai câteva zile, pe 7 ianuarie, vor petrece Crăciunul, iar cei mai mulţi merg în zonele de munte. Alături de ei vor fi ruşii şi moldovenii, care an de an vin în România, pentru că doar aici găsesc bucate tradiţionale delicioase. În aceste condiţii, nu este de mirare de ce traficul vamal de la Albiţa a crescut considerabil.

În primele trei zile ale anului, pe la Vama Albiţa trecut peste 25 mii de persoane, majoritatea cetăţeni moldoveni, care vor petrece Craciunul şi Anul Nou pe stil vechi în ţara noastră.

Au fost momente în care s-au format cozi interminabile de maşini, pe sensul de intrare în România, oamenii având de aşteptat chiar şi câte 70 de minute  pentru controlul documentelor şi al bagajelor.

Dar nimeni nu a fost deranjat de timpul mare de aşteptare, pentru că odată ajunşi la destinaţie cu toţii au fost de-a dreptul răsfăţaţi de gazde.

În primul rând sarmale. Dar nici supele şi nici fripturile nu vor lipsi din meniul festiv.

Pulpa de urs umplută cu prune uscate, fileul de cerb cu sos vânătoresc, Cerbul Harghitean cu ciuperci, tocana de mistreţ sau cea de iepure sălbatic asezonată cu smântână vor putea fi şi ele degustate în seara de Crăciun.