Craioveanul reţinut în urmă cu un an pentru propagandă ISIS a fost din nou ridicat de procurori! Ar fi recidivat, spun anchetatorii

DISTRIBUIȚI

Craioveanul reţinut în urmă cu un an pentru propagandă ISIS a fost din nou ridicat de procurori! Ar fi recidivat, spun anchetatorii care au mers cu mascaţii la el acasă, de unde au luat şi nişte probe. Tânărul este cercetat încă de anul trecut pentru promovarea mesajului fundamentalist islamic prin propagandă.

Procurorii Bucureşti au descins la locuinţa lui Constantin Luigi Boicea, exact după un an de la prima vizită. Tânărul de 18 ani a fost ridicat şi dus la audieri, acuzat fiind că a continuat să facă propagandă ISIS, deşi anul trecut a fost avertizat cât de gravă este fapta sa.

Anchetatorii susţin că Boicea a pomovat prin intermediul unor reţele de socializare imagini reprezentând acţiuni armate violente şi de propagare ale ISIS, cu intenţia de câştiga noi adepţi capabili să recurgă la săvârşirea aceluiaşi gen de fapte.

În decembrie 2015, tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de propagandă jihadistă. DIICOT susţinea la acel moment că tânărul şi-ar fi arătat disponibilitatea de a deveni martir pentru Statul Islamic, fie mergând acolo unde gruparea acţionează, fie sacrificându-se în state din Europa la ordinul membrilor grupării.