Corupţia nu se mai graţiază. Asta au decis astăzi senatorii din comisia juridică

DISTRIBUIȚI

Corupţia nu se mai graţiază! Au decis astăzi senatorii din comisia juridică. Ei au reluat votul asupra amendamentelor prin care unele fapte de corupţie, precum luare şi darea de mită, traficul de influenţă şi cumpărarea de influenţă, erau graţiate, cu condiţia ca prejudiciul să fie recuperat. Modificările de ieri, făcute la propunerile lui Şerban Nicolae şi Traian Băsescu, precum şi atitudinea lui Şerban Nicolae au fost aspru criticate de fostul şi actual lider al PSD. Mai mult, şeful comisiei riscă să fie sancţionat de partid.

Primul care a reacţionat la declaraţiile făcute de Şerban Nicolae a fost preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Şi Victor Ponta a ţinut să îşi exprime opinia cu părere la declaraţiile lui Şerban Nicolae. Într-o postare pe Facebook, fostul premier îi sugerează senatorului să demisioneze.

Victor Ponta: „Ce a fost ieri la Comisia Juridică de la Senat a fost o comedie proastă. Ce a fost azi e o tragedie sinistră! Faptul că Şerban Nicolae încă nu şi-a dat demisia afectează grav şi imaginea PSD şi respectul pe care el personal încă îl mai avea din partea colegilor.”, a fost mesajul lui Ponta.

Reacţiile celor doi vin în urma declaraţiilor lui Şerban Nicolae, care a spus că lucrurile ar trebui să se facă prin dezbatere, nu pe bază de comandă unică.

Orice decizie de sancţionare a lui Şerban Nicolae poate fi luată în şedinţa comitetului executiv naţional.