Copii cu nevoi speciale de la o şcoală de profil din Bucureşti ar fi supuşi zilnic la agresiuni, fizice şi verbale, chiar de către cadrele didactice. Micuţii ar fi fost legaţi, bătuţi, ţinuţi dezbrăcaţi pentru a fi pedepsiţi. Sunt faptele oribile pentru care ar exista şi probe video

DISTRIBUIȚI

Copii cu nevoi speciale de la o şcoală de profil din Bucureşti ar fi supuşi zilnic la agresiuni, fizice şi verbale, chiar de către cadrele didactice. Micuţii ar fi fost legaţi, bătuţi, ţinuţi dezbrăcaţi pentru a fi pedepsiţi. Sunt faptele oribile pentru care ar exista şi probe video, se arată într-o scrisoare a Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi.Chiar şi angajaţii şcolii ar fi depus plângeri, dar fără ca autorităţile să facă ceva. Organizaţia a sesizat ieri parchetul şi Avocatul Poporului. Vă avertizez, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional.

Sunt dezvăluiri făcute de un angajat de la Şcoala Specială Gimnazială nr 4 din Bucureşti, în timp ce era filmat cu o cameră ascunsă, într-o discuţie cu un coleg de muncă. Când spune bate la ei, bărbatul s-ar referi la micuţii cu dizabilităţi care învaţă la aceea unitate. Copii despre care bărbatul afirmă că ….”trebuie pedepsiţi.”

Cei de la Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi spun că au filmări relizate cu camera ascunsă, unde ar fi captate orori inimaginabile asupra copiilor.(vezi cadru 00.02.22 De blurat fata femeii!!) Aceştia au făcut publică şi o fotografie unde mai mulţi copii apar lângă o îngrijitoare, legaţi cu o funie.

COPII MALTRATAŢI ÎN ŞCOALĂ

„Conform probelor video şi înscrisurilor(…)copii cu dizabilităţi din Şcoala Specială Gimnazială nr 4. sunt bătuţi cu brutalitate în mod sistematic de cadrele didactice, sunt legaţi cu funia şi transportaţi către diferite zone ale unităţii de învăţământ, sunt agresaţi fizic, psihic şi emoţional permanent. „

sursă- CEDCD

Reprezentanţii organizaţiei au sesizat miercuri parchetul şi Avocatul Poporului, după ce, spun ei, Inspectoratul şi Direcţia de protectie a copilului sector 4 nu ar fi facut nimic.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, cei de la Direcţia Protecţia Copilului Sector 4 nu au oferit un punct de vedere.

Potrivit Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi, doar în 2016, în peste 30 la sută dintre judeţele României, parchetele au fost sesizate pentru abuzuri în şcolile speciale. Cei din organizaţie solicită, ca o primă măsură, montarea de camere video în toate cele 176 de şcoli speciale din România.