Controversatul dosar „Belina” pare că dezbină coaliţia de guvernare! Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, va sesiza Curtea Constituţională având în vedere un posibil conflict de natură constituţională între DNA şi Guvern

DISTRIBUIȚI

Controversatul dosar „Belina” pare că dezbină coaliţia de guvernare! Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, va sesiza Curtea Constituţională având în vedere un posibil conflict de natură constituţională între DNA şi Guvern. Asta în contextul dosarului Belina, deschis de procurori în urmă cu câteva săptămâni. La circa o oră distanţă, Tăriceanu a negat informaţia şi a declarat că doar le-a cerut părerea specialiştilor cu privire la acest lucru, dar nu s-a luat încă o decizie.

După ce Tăriceanu a negat spusele lui Dragnea, şeful PSD a revenit şi a subliniat că nu-i rămâne decât să iasă la declaraţii de mână cu liderul ALDE. În dosarul Belina, procurorii DNA au început urmărirea penală a vicepremierul Sevil Shhaideh şi au cerut Parlamentului începerea urmării penale şi în cazul ministrul delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb. În cazul acesteia, este nevoie de votul aleşilor pentru că ocupă şi funcţia de deputat. Procurorii vorbesc în dosarul „Belina” transferul ilegal al insulei Belina şi a braţului Pavel din proprietatea statului în cea a Consiliului Judeţean Teleorman.