Consumul de droguri este tot mai prezent în rândul tinerilor români. Prietenii sau problemele sunt cele care îi împing pe foarte mulţi dintre ei să se drogheze

DISTRIBUIȚI

Consumul de droguri este tot mai prezent în rândul tinerilor români. Vârsta de debut în consumul de droguri a scăzut îngrijorător, anunţă Agenţia Naţională Antidrog. Cei mai mulţi consumatori au încercat prima dată drogurile la o vârstă cuprinsă între 9 şi 11 ani. Prietenii sau problemele sunt cele care îi împing pe foarte mulţi tineri să se drogheze, spun specialiştii.

Tânărul din imagini era speriat. Nu ştia ce urmează să i se întâmple şi cum ar putea medicul de pe ambulanţă să îl ajute. Totuşi, acesta nu era prima dată când se droga.

Experienţa consumului de droguri depinde de fiecare individ în parte însă, în final, toţi consumatorii ajung să-şi regrete decizia.

Statisticile cu privire la consumul de droguri sunt alarmante.

Modificări s-au înregistrat şi la nivelul preferinţelor în materie de droguri.

Specialiştii spun că cel mai adesea, anturajul din care fac parte îi îndeamnă pe tineri să recurgă la consumul de droguri.

Agenţia Naţională Antidrog implementează programe de asistenţă integrată medicală, psihologică şi socială. Serviciile agenţiei sunt gratuite şi confidenţiale.