Constănţeanul care a condus fără permis şi a fost acuzat de ucidere din culpă a fost eliberat. Familia băiatului mort este disperată

DISTRIBUIȚI

Constănţeanul care a condus fără permis şi a fost acuzat de ucidere din culpă a fost eliberat. Familia băiatului mort este disperată. „Copilul meu este în pământ. Cel care l-a trimis acolo se plimbă pe stradă fără nicio remuşcare.” Sunt cuvintele mamei adolescentului mort în teribilul accident, produs în luna mai a anului trecut. Procesul a ajuns la final, iar mama îndurerată cere ca vinovatul să fie pedepsit pe măsură. Fiul ei, în vârstă de numai şaisprezece ani, se afla în maşina unui bărbat care nu deţinea permis de conducere. Acesta a întors pe linia continuă şi a lovit un alt autoturism. Făptaşul a fugit apoi de la locul accidentului. Vă avertizăm, urmează imagini şi detalii cu puternic impact emoţionant.

Femeia din imagini şi-a pierdut fiul cel mare anul trecut, la sfârşitul lunii mai. Edi, în vârstă de 16 ani, a urcat împreună cu alţi doi prieteni în maşina unui bărbat care nu avea permis de conducere.

Pe bulevardul Aurel Vlaicu, în cartierul Medeea, şoferul teribilist a tăiat linia continuă, probabil ca să intre pe o stradă lăturalnică. Imaginile surprinse pe camerele de supraveghere ale unei spălătorii arată cum a fost lovit în plin de o altă maşină care venea cu viteză. Impacul a fost cumplit. Prima maşină s-a rupt în două. Bucăţi din ea au zburat spre spălătorie, iar alţi tineri au fost răniţi. Edi abia mai respira, iar alte cinci suflete resimţeau dureri cumplite.

Prima instanţă, Judecătoria Constanţa, l-a condamnat pe bărbatul care a fugit de la locul faptei la 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Pentru moartea lui Edi a primit, însă, numai 3 ani şi jumătate. Totodată, autorităţile l-au obligat să plătească daune morale familiei adolescentului în valoare de 20 de mii de euro.

Sentinţa a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa, care va da o decizie definitivă la sfârşitul acestei luni. Contactat telefonic, apărătorul şoferului nu a dorit să comenteze acuzaţiile mamei îndoliate.