Constanţa e un iad alb, sinonim cu „capătul lumii”. Furtuna de zăpadă nu conteneşte nicio clipă şi oamenii sunt disperaţi că nu pot ajunge la casele lor

DISTRIBUIȚI

Constanţa e un iad alb, sinonim cu „capătul lumii”: furtuna de zapadă nu conteneşte nicio clipă şi oamenii sunt disperaţi că nu pot ajunge la casele lor. Autorităţile se luptă cu natura şi încearcă să ţină câteva drumuri practicabile, însă în urma lor viscolul închide la loc drumurile abia deszăpezite. E o luptă pe care drumarii se chinuie să o câştige la fiecare ora. Voluntarii luptă cot la cot cu echipajele de urgenţă, ca sa aducă bolnavii din localităţile îndepartate la Spitalul de Urgenţă din Constanţa. Autorităţile au apelat la firmele private care au pus la bătaie vehicule speciale pentru a străbate întinderile de zapadă.

La 24 de ore după codul roşu de viscol, în judeţul Constanţa e un calvar de la un capăt la altul. Drumurile parcă n-au fost deszăpezite niciodată, viscolul pune zăpada la loc, iar utilajele de la drumuri trec în continuu cu viteză mică ca să dea zăpada la o parte. La ieşirile din oraş se formează convoaie de maşini.

Disperarea îi împinge pe oameni la gesturi necugetate. Sunt mulţi care locuiesc în satele învecinate Constanţei şi pleaca pe jos, sătui să tot aştepte în oraş revenirea la normal şi reluarea circulaţiei.

Mai multe localităţi stau încă fără curent din cauza vantului puternic. Autorităţile fac tot posibilul pentru a menţine situaţia sub control.

Şenilatele au fost scoase şi ele din garaje, fiind singurele care mai pot merge. Voluntarii s-au echipat pentru cele mai negre scenarii şi au cărat bolnavi continuu.

Armata împreună cu firmele private şi-au unit forţele şi au sărit în ajutorul salvatorilor de la ISU care cu greu fac faţă situaţiei. Drumarii  au trimis peste 150 de utilaje ca să facă drum salvatorilor şi cu toate astea situaţia e la limită.

Din păcate sunt şi veşti proaste: la Hârşova într-o casă a fost găsită de către vecini o persoană în stare de inconştienţă. Când au ajuns medicii, femeia de 97 de ani murise deja. În comuna Plopeni o femeie a fost găsită decedată pe stradă. În ambele cazuri, necropsia va stabili cauza decesului.