Condamnaţi de soartă şi încremeniţi de frigul de afară. Oamenii străzii cu greu supravieţuiesc gerului năprasnic

DISTRIBUIȚI

Imagini emoţionante surprinse noaptea trecută la Piteşti. Mai multi voluntari au ieşit pe un ger cumplit să împartă mâncare şi ceai cald celor fără adăpost. Pomana făcută este, de fapt, ca o mană cerească pentru oamenii străzii. NU este doar un mic ajutor, ci mai degrabă salvarea de la moarte.

Condamnaţi de soartă şi încremeniţi de frigul de afară. Oamenii străzii cu greu supravieţuiesc gerului năprasnic.

Ea e Victoria. Are 43 de ani, dar timpul şi greutăţile au săpat în pielea ei şanturi groase. Casa ei este pe stradă, în ger, la -14 grade. Iar căţelusa pe care a crescut-o e singurul companion.

Pături pe care le aşează ca un culcuş… sub cerul liber, lângă tomberoane. Mâncare primeste din când în când de la vecinele din zonă, care îşi fac milă de ea. Ideea unui loc cald şi a unei perne pe care să pună capul i-a surâs imediat. Frigul deja o doborârse.

A fost luată din stradă si dusă într-un centru unde să îşi schimbe hainele, să se spele şi să îşi încălzească trupul degerat.  Asta i-a salvat viaţa încă o noapte.

Şi alţii au primit ajutor o masă caldă.

La aşa povesti nu poţi rămâne indiferent. Aşa că, s-au adunat câţiva oameni cu inima mare, reprezentanţi de la Direcţia de Asistenţă Socială din Argeş, tineri din asociaţii şi ONG-uri, voluntari care au organizat actiunea de salvare. 24 de persoane fără adăpost din Pitesti au primit noaptea trecută mâncare, ceai cald şi haine groase. Altfel nu ar fi rezistat gerului năprasnic.