Concurenţă acerbă între SUA şi Rusia. După ce Washingtonul a lansat cea mai puternică bombă nenucleară, site-ul de propagandă al Kremlinului anunţă că Moscova are în dotarea armatei o bombă de patru ori mai puternică

DISTRIBUIȚI

Concurenţă acerbă între Statele Unite şi Rusia. După ce acum două zile Washingtonul  a lansat în Afganistan cea mai puternică bombă nenucleară, site-ul de propagandă al Kremlinului, Sputnik News anunţă că Moscova are în dotarea armatei o bombă de patru ori mai puternică. Ea de altfel a fost testată cu succes încă de acum 10 ani .

Mama tuturor bombelor, aşa cum e numită bomba lansată de SUA în Afganistan asupra unei tabere ISIS  a provocat cel puţin 90 de morţi şi a distrus totul la sol, unde localnicii au povestit că au simţit cum pământul se curtremură puternic, iar cerul părea că va cădea peste ei. În replică, prin intermediul site-ului Sputnik News, Rusia anunţă că are în dotare Bomba Aeriană cu Vid de Putere Crescută. Ar fi de patru ori mai puternic decât dispozitivul exploziv american şi îmbină tehnologia termobarică cu cele mai noi descoperiri în materie de nanotehnologie. Puterea ei ar fi echivalentă cu cea a unei cantităţi de 44 de tone de trinitrotoluen, iar ceea ce îi conferă superioritate este că greutatea sa este inferioară bombei americane. Bomba aeriană cu vid de putere crescută a fost obţinută la începutul anilor 2000 şi testată cu succes în 2007 într-un poligon special unde a pulverizat pur si simplu un bloc de locuinţe.

Proiectilul de mare putere este foarte eficient şi în distrugerea structurilor construite în subteran, ceea ce îl face deosebit de eficient. Deocamdată nu este clar câte astfel bombe aeriene cu vid de mare putere se află în dotarea armatei ruse.