Comisarii Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor i-au stricat afacerea unui comerciant din Constanţa, care pretindea că vinde mezeluri şi băuturi spirtoase tradiţionale din zona Bran-Moeciu

DISTRIBUIȚI

Comisarii Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor i-au stricat afacerea unui comerciant din Constanţa, care pretindea că vinde mezeluri şi băuturi spirtoase tradiţionale din zona Bran-Moeciu. Bărbatul nu avea documente de producător pentru acele produse pentru că ele erau, de fapt, cumpărate de la un en-gros, nicidecum făcute într-o gospodărie ţărănească. Comisarii le-au confiscat şi le vor distruge.

Inspectorii l-au găsit pe comenciant în parcarea unui hipermarket din centrul municipiului Constanţa, într-o casuţă de lemn. Într-un decor rustic, omul a expus tot felul de bunătăţi pe care le lăuda ca fiind aduse de la producătorii tradiţionali.

Astfel, clienţii erau păcăliţi că produsele din carne sunt tradiţionale. Acestea erau, însă, cumpărate din diverse magazine sau fabrici, care produc în masă. Au fost confiscate şi trimise spre distrugere 87 kg de produse lactate, 71 kg de mezeluri, 72 de litri de vin şi ţuică şi 20 kg de pâine, pentru lipsa etichetei şi a documentelor de provenineţă.  În plus, comerciantul nu avea un punct de lucru declarat.

Comisarii OPC spun că bărbatul riscă o amendă între 5 mii şi 30 de mii de lei.