Codul Penal şi cel de Procedură Penală vor fi modificate în Parlament. La abuzul în serviciu nu va exista prag valoric, spune ministrul Justiţiei

DISTRIBUIȚI

Codul Penal şi cel de Procedură Penală vor fi modificate în Parlament, prin proiectul înaintat de Ministerul Justiţiei. Ministrul Tudorel Toader a anunţat că acest proiect este gata şi va fi trimis Guvernului spre avizare. Modificările vizează doar punerea în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, iar la abuzul în serviciu nu va exista prag valoric, a precizat ministrul.

La aproape trei luni de la încercarea eşuată de modificare a codurilor penale prin ordonanţa 13, actualul ministru al justiţiei vine cu un nou proiect. Unul ce ar viza doar punerea în acord cu deciziile CCR, fără alte modificări. Actul este gata, susţine Tudorel Toader. Va merge la Guvern pentru avizare, iar de acolo în Parlament pentru procedura legislativă, de această dată nefiind luată în calcul o ordonanţă de urgenţă în acest sens. Ca o noutate, la abuzul în serviciu nu va exista prag valoric.

În timpul conferinţei de la sediul ministerului, jurnaliştii i-au amintit lui Tudorel Toader că a fost criticat de predecesorul său, Florin Iordache, tocmai pentru lipsa acestui prag.

Cât despre o eventuală chemare a sa în faţa coaliţiei de guvernare pentru a explica de ce nu i-a propus spre retragere pe şefii DNA şi Parchetul General, Tudorel Toader susţine că nu a primit încă o astfel de invitaţie, că nu are ce să le explice lui Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea prin intermediul presei.