Cod galben şi portocaliu de nisnori abundente şi viscol, în mai bine de jumătate din ţară. Codurile sunt valabile până mâine seară la ora 18. Vestea proastă este că mâine va fi emis şi un cod roşu pentru 4 judeţe

DISTRIBUIȚI

Agenţia Naţională de Meteorologie a anunţat cod galben şi portocaliu de ninsori abundente şi viscol, în mai bine de jumătate din ţară. Codurile sunt valabile din această noapte de la ora 2 până mâine seară la ora 18. Vestea proastă este că mâine va fi emis şi un cod roşu pentru 4 judeţe. Noul ministru de interne a intrat azi în pâine şi a convocat imediat comandamentul de iarnă. La Minister au venit şi reprezentanţii poliţiei, jandarmeriei, pompieri şi ISU pentru a vorbi de dispozitivul dispus pentru această perioadă.

Reprezentanţii ANM au anunţat în timpul comandamentului de iarnă de la Minster că  se va emite în cursul zilei de mâine şi un cod roşu pentru 4 judeţe din Sud-Estul ţării.

Autorităţile au anunţat că sunt pregătite să intervină cu utilaje.

Doamna ministru a cerut ca toate utilajele să fie pregătite pentru intervenţie în judeţele afectate de viscol.

Deasemenea, se iau toate măsurile pentru ca cei cu probleme de sănătate să ajungă în tip util la unităţile medicale.

Autorităţile vor lua în considerare şi închiderea unor tronsoane de drum dacă vremea nu va mai permite circualaţia autovehiculelor.