Clipe emoţionante la Craiova, acolo unde 120 de militari întorşi din teatrele de operaţiuni din străinătate şi-au reîntâlnit familiile. Soldaţii români au fost dislocaţi în ultimele şase luni în Polonia, ca parte a grupului de luptă NATO

DISTRIBUIȚI

Clipe emoţionante la Craiova, acolo unde 120 de militari întorşi din teatrele de operaţiuni din străinătate şi-au reîntâlnit familiile. Soldaţii români au fost dislocaţi în ultimele şase luni în Polonia, ca parte a grupului de luptă NATO. Unii dintre ei şi-au regăsit familiile mărite, alţii şi-au revăzut piticii de-o şchioapă…cu emoţie şi entuziasm.

Familiile celor 120 de militari şi-au primit soţii, copiii şi prietenii cu lacrimi în ochi. Scorpionii Albaştri şi-au revăzut apropiaţii, după o despărţire care a durat şase luni. Bunica din imagini a trăit emoţia reîntâlnirii de două ori. Fiul şi nepotul femeii au fost plecaţi împreună în Polonia.

Timp de 6 luni, familiie i-au aşteptat cu sufletul la gură pe cei dragi. Militarii au recunoscut că nu misiunea le-a pus cele mai mari probleme, ci dorul de cei dragi. Nici celor rămaşi în ţară nu le-a fost deloc uşor.

Soţia căpitanului Nistor a născut al doilea băiat al familiei în timp ce militarul era plecat în misiune aşa că, întâlnirea tată-fiu a fost extrem de emoţionantă.

Pentru cei mai mulţi dintre militarii Batalionului 205 Apărare Antiaeriană „General Gheorghe Pîrvulescu” a fost prima misiune de acest gen. În Polonia, soldaţii au asigurat prezenţa înaintată consolidată, în sistem rotaţional, conform cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varşovia.