Ciudăţenie arhitecturală în China. O linie de cale ferată a fost construită direct printr-un bloc de locuinţe, acolo unde se află chiar şi o staţie de tren

DISTRIBUIȚI

Ciudăţenie arhitecturală în China. O linie de cale ferată a fost cosntruită direct printr-un bloc de locuinţe, acolo unde se află chiar şi o staţie de tren. Garniturile străbat blocul ca printr-un tunel. Locuitorii nu se plâng pentru că trenurile care trec pe aici nu fac mai deloc zgomot.

Această construcţie incredibilă se găseşte în oraşul CHONGQUING, din sud-vestul Chinei. Localitatea mai este cunoscută şi ca „oraşul din munţi”, din cauza terenului accidentat pe care este ridicată. Aici locuiesc 49 de milioane de oameni, pe o suprafaţă de doar 50.000 de metri pătraţi, lucru care a dus la dezvoltarea pe verticală şi la inovaţii în domeniul arhitecturii, căci autorităţile nu mai au niciun pic de loc ca să modernizeze infrastructura. Astfel, a apărut această staţie de tren aflată între etajele 6 şi 8 ale blocului de apartamente. Localnicilor le convine să coboare din apartament şi să se urce în vagon. Staţia a fost antifonată, astfel încât „vecinii” aud doar un zgomot echivalent cu cel produs de o maşină de spălat.