Circulaţia pe Dunăre a fost închisă, între Porţile de Fier şi Brăila. Debitul scăzut al apei şi temperaturile foarte mici au făcut ca pe porţiuni întregi, fluviul să îngheţe complet

DISTRIBUIȚI

Circulaţia pe Dunăre a fost închisă, între Porţile de Fier şi Brăila. Debitul scăzut al apei şi temperaturile foarte mici au făcut ca pe porţiuni întregi, fluviul să îngheţe complet. În aceste condiţii, nicio nava nu mai are permisiunea să iasă din port. Şi pe porţiunea dintre Brăila şi Tulcea se circulă cu restricţii şi numai după acordul navelor tehnice care intervin la spargerea gheţii.

Gheata de pe Dunăre dă mari bătăi de cap navigatorilor, care se văd nevoiţi să ancoreze în cel mai apropiat port şi să aştepte îmbunătăţirea vremii.

Doar bacurile mai traversează Dunărea, dar nici ele fără a fi însoţite de spărgătoare de gheaţă.

Probleme sunt însă şi pentru miile de locuitori care trăiesc în Insula Mare a Brăilei.

Încă se mai circulă între Brăila şi Insula Mare a Brăilei însă după cum vedeţi nava face eforturi mari să treacă prin gheaţă. Dacă însă Dunărea va îngheţa complet atunci pentru situaţii de urgenţă acolo se va ajunge fie cu elicopterul, dacă vremea va permite, sau cu şenilata ori cu căruţa, în cazul în care se formează pod de gheaţă  Circulaţia pe Dunăre a fost închisă şi pe sectorul sârbesc, unde debitul este şi mai scăzut.